Berichten

Berichten uit maart, 2013 weergeven

Bezoek aan de tentoonstelling van Jean-Paul Gaultier

Afbeelding
Mochten jullie nog niet geweest zijn..... Wees er dan snel bij. De tentoonstelling from the Side walk to the Catwalk is tot 12 Mei en echt heel leuk om naar toe te gaan.
Ruim 140 kostuums worden er getoond en je kunt er met je neus bovenop staan. Voelen mag helaas niet,... kijken mag volop. En omdat we vroeg waren gegaan was het nog niet te druk.
De paspoppen waren heel levendig... ze spraken, lachten, zongen etc. Ook JP deed zelf nog een woordje. Erg mooi gedaan.
Mijn ogen uitgekeken naar natuurlijk de korsetten en op korsetten gebaseerde kleding, maar ook pret a Porter en vele andere items werden geshowd. Aan de muur hingen nog diverse foto's van beroemde fotografen met daarop diverse kostuums tijdens modeshows, fotoshoots en in films.


Ook het beroemde korset wat Madonna heeft gedragen was aanwezig, de enige achter glas. En je kon goed zien dat het gedragen was.
Het was echt de moeite waard om naar toe te gaan! Ik was samen met Jos en 7 andere dames van facebook groep Crea-Duwtj…

Slingers voor Happy Hippo

Afbeelding
Gisteravond maakte ik de slinger voor Happy Hippo af. 46 driehoekige lapjes op elkaar gestikt, omgekeerd, plat gestreken en om de 5 cm tussen een 6 meter lange biaisband gestikt.
Leuke manier om resten stof op te maken, ik zie al mijn projecten van de afgelopen tijd terug komen in de verjaardagsslinger. Het zal denk ik voor een meisje zijn met deze kleuren. Ik hoop in ieder geval dat er iemand heel blij door wordt.

En ik wil zeker nog meer slingers maken, eentje voor hier thuis, eentje voor mijn nichtje.....

Creatieve groet,
TialdaVan alles wat

Afbeelding
Afgelopen tijd me met meerdere dingen bezig gehouden.....
Voor mijn buurmeisje een aantal handdoeken geborduurd, zij begint een eigen trimsalon....
Op de naailes ben ik verder gegaan met de Jackie Kennedy jurk uit het boek Droomjurken. Het patroon aanpassen aan mijn huidige maten en een toile gemaakt.als extra wil ik een peplum aan de jurk maken. Die zie je momenteel in de mode en ik vind het erg mooi.....

Recept nr 27 uit de Sew Along "Zo Geknipt" maakte ik nog een keer in een kleinere versie. In het boek staat deze tas met een magneet sluiting, maar ik maakte de tas ook met een verzonken rits. Het vrolijke stofje komt net als de tas uit voorgaande blog ook uit de Dutch Love collectie van Hamburger Liebe en via Suz-Designers stoffen gekocht.


Ondertussen ben ik ook nog bezig met een boxershort te tekenen aan de hand van een aantal specifieke wensen,.... En dat is even klussen, tekenen, uit proberen, niet tevreden zijn.... Opnieuw tekenen etc....

Van de week ook een bh uit mo…

Sew Along "Zo Geknipt" Recepten van Maart

Afbeelding
En toen was het alweer Maart en de derde maand van de Sew Along! We zagen al heel wat mooie, creatieve, bijzondere en allemaal verschillende Zakdoekdozen, Zwemtassen, Herbruikbare Tasjes en Picknickkleden voorbij komen!

Deze maand zijn de Boekenkaft en de Schoudertas aan de beurt... Wat maakte ik ervan?:Recept 17 Boekenkaft
Voor aantekeningen tijdens het naaien van al mijn projecten gebruik ik een notitieboek. Maar buitenkant is saai donkerblauw. Ideaal dus voor een boekenkaft. Om toch even wat aparts er mee te doen heb ik een borduurpatroon geborduurd op de stof met een design van Urban Threads.

Als stof gekozen voor een taupe kleurige babycordrib waar ik laatst een broek van maakte. Deze stof heb ik wel verstevigd met vlieseline en omdat het iets rekbaar was en ik er op wilde borduren.
Bij het naaien was het een kwestie van goed lezen. Daar mijn afmetingen anders waren als in het boek heb ik de notitie op blz 141 gevolgd; hoe een kaft op maat maken.
Om de naden en de hoekjes mooi af …