Berichten

Berichten uit oktober, 2012 weergeven

Foto's Fleur en Bram

Afbeelding
Laatst zijn onze poezen op de foto gezet door een heuse (amateur) dierenfotografe Brigitte Wirschell. Vandaag vond ik in de brieven bus de CD in een leuk blikken hoes verpakt. Ook op de CD was een foto van Fleur en Bram geprint. En op het schijfje een serie prachtige foto's. Hierbij nog een paar uit de serie!
Mijn donkere dagen voor kerst

Afbeelding
Na lange tijd weer eens op het lingeriezelfmaakforum geweest. En daar zag ik twee leuke thema's voorbij komen, waaraan je mee kan doen en foto's van je zelfgemaakte lingerie e.d. kan insturen.
Een thema heet: De donkere dagen voor Kerstmis. En dit is wat de Denktank er over schrijft:
"De zomer is nu echt (bijna) voorbij. De donkere dagen voor kerst naderen.
Een mooie tijd om achter de naaimachine te gaan zitten en lingerie te maken.
Maar waar denk jij aan bij die donkere dagen voor kerst?
Wij denken aan herfst, warme truien. Sinterklaas, kerstdagen, cadeautjes, sneeuw, storm, regen, binnenblijven, regenlaarzen, paddenstoelen.
Wij zijn heel benieuwd hoe jij deze donkere dagen voor kerst gaat vertalen in Lingerie.
Maak een creatie die laat zien wat de donkere dagen voor kerst voor jou betekenen."

Wat betekenen de donkere dagen voor mij? Cosy op de bank met comfortabele kleding, gaskachel aan, buitenwandelingen, maar ook koud, donker en moe. 's Nachts gaat de pyjam…

Glamourpoezen

Afbeelding
Vanochtend kwam bij ons thuis een fotografe die onze katten eens goed op de gevoelige plaat heeft vast gelegd.
Natuurlijk kom ik zelf om in de foto's die ik van de poezebeesten maak, maar nadat ik het resultaat van een kattenfotoshoot had gezien bij mijn schoonzus was ik daar erg gecharmeerd van en heb ik haar uitgenodigd om ook van onze katten foto's te maken.
Bepakt met rugtas en andere fotocameratassen kwam Brigitte van dier-en-fotografie.nl binnen om vervolgens rustig kennis te maken met Fleur en Bram. Vervolgens gekeken waar zij de foto's het beste konden maken en de bank bleek een uitstekende plek, nadat ik de vouwgordijnen omhoog had getrokken voor meer lichtinval. Er kwam een witte fleecedeken over de bank heen en voor we het wisten hadden zowel Bram als Fleur zich al op de fleecedeken geïnstalleerd! Daar lieten ze zich uitgebreid fotograferen als volleerde Glamourpoezen! Om wat verschillende poses te krijgen verleide Brigitte de katten met wat kattenspeeltjes met…

Corset & Bow print Hemd en slips

Afbeelding
Weer lekker voor de naaimachine gekropen. Er lag nog een Hipster geknipt klaar om in elkaar gezet te worden. Nu is mijn set Corset & Bow print klaar. Het is een hemd getekend op een beugeloze bh-patroon met een bh binnenwerk. Het patroon is ook zeer geschikt voor een Tankini.
Het prachtig stofje komt bij Lijfgoed vandaan.
Op de lingerieles hebben we de vorige keer nog verder gestoeid met het patroon om het nog verder te perfectioneren. Dus dat wordt mijn volgende naaiproject denk ik.

Koken met Karin

Afbeelding
Naast creative hobby's vind ik koken ook leuk. Jammer genoeg heb ik tegen zes uur altijd niet zo veel puf meer om te koken. De kunst is dan om in korte tijd iets fatsoenlijks op tafel te krijgen. Daarvoor maak ik regelmatig gebruik van die kant en klare pakjes of zakjes. Helaas zitten daar allerlei toevoegingen en E nummers ingrediënten aan toegevoegd. En daar reageren mijn darmen weer vervelend op.
Afgelopen weekend viel mijn oog op een artikel in de krant over een Karin die een weblog en website heeft over koken zonder pakjes en zakjes en ook een aantal kookboeken heeft uitgebracht. Dus snel gekeken op www.kokenmetkarin.nl.
En wat een leuke website is dat! Omdat ik nog een bolboekenbon had wist ik daar meteen een bestemming voor.... Kookboek van Koken met Karin. Heb er gelijk 2 besteld, Handboek Oven en koken zonder pakjes en zakjes.
Zit er nu in te bladeren terwijl Fleur de doos al ingepalmd heeft (het zou ook niet, meteen nadat ik de boeken uit de doos had gehaald kwam Fleur …

Het was even rustig

Afbeelding
Al 6 weken Blog stilte, dat zijn jullie niet van mij gewend. Had echter de luxe om twee maal achter elkaar op vakantie te zijn. Daar tussen in was het zeer hectisch en zat het schrijven van een blog er niet in. Want er viel wel wat te schrijven, al is het nu een beetje mosterd na de maaltijd.

Terwijl ik al weer op vakantie was, vond op 15 september het initiatief plaats om gezamenlijk kinderondergoed te naaien voor de kledingbank Amersfoort en Dordrecht georganiseerd door CreaPower.
In eerste instantie zou ik deelnemen op die dag in Amersfoort. Maar door de onverwachte vakantie ging dat niet lukken. Toen heb ik thuis een serie meidenhipsters genaaid, welke ik al even had uitgeprobeerd door het naaien van ondergoed voor mijn jarig nichtje. Zie hier....
Ook had ik een aantal jongensboxers geknipt, maar aan het naaien kwam ik niet meer toe. Samen met alle patroondelen heb ik dit opgestuurd naar Jos, die dit evenement mede organiseert. Zo heb ik toch mijn bijdrage kunnen leveren! Het was …